Nej tak til kødafgift

Venstres fødevareordfører vil have regeringen til at garantere, at man ikke agter at indføre en afgift på kød

Cows on green Grassland, typical Bavarian Church in Background

Af Erling Bonnesen (V), fødevareordfører

Socialdemokraterne og regeringen mangler penge til alle deres ufinansierede valgløfter, og derfor myldrer det nu frem med nye forslag til skatter og afgifter.

Min holdning er klar.

I Danmark skal vi ikke pålægge afgifter på kød og bøffer. Det vil blot gøre det dyrere at være dansker, og det vil ikke hjælpe nævneværdigt på miljøet eller klimaet. Derfor klart NEJ til bøfafgift og afgifter på kød.

Klima og luft kender ikke landegrænser

I Danmark er vi i forvejen blandt de mest klimavenlige lande, og i Danmark er vi blandt de lande, der producerer fødevarerne med det laveste klima- og miljøaftryk på omgivelserne.

Klima og luft kender ikke landegrænser, og en ensidig dansk afgift vil blot resultere i, at dansk produktion jages ud af landet, hvorefter fødevarerne vil blive produceret i andre lande med et højere klima- og miljøaftryk. Det vil således koste danske arbejdspladser og dansk eksport.

I stedet bør andre lande gøre som os

I stedet skal miljø og klima tages op i EU og andre internationale fora, så der kan komme fokus også på andre landes indsats, der i næsten alle andre tilfælde er ringere end Danmarks. Så de andre lande bør gøre mere og komme i retning af vores i forvejen høje niveau.

Vi skal ikke eksportere vores erhverv, men sælge vores know how og miljøteknologiløsninger, så vi også af den vej sikrer danske arbejdspladser.

Jeg har nu stillet nedenstående spørgsmål til fødevareministeren, og jeg håber, vi kan få slået fast, at vi skal ikke have kødafgift i Danmark:

Kan ministeren garantere, at regeringen ikke agter at indføre en afgift på kød?

(Indlægget er sendt til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top