Se videoen: Så ulækkert er spildevandsslammet til Guldborgsund

BL-medlem Jørn Rasmussen har optaget udledning af spildevand – og unge knægte, som forsøger at bade i det…

joernrasmussen

“Det er landbrugets skyld!”

Sætningen er sagt og skrevet utallige gange – men mon ikke miljøbevidste politikere og meningsdannere i stedet burde kaste et kritisk blik på de kommunale rensningsanlæg?

Det sydsjællandske medlem af Bæredygtigt Landbrug, Jørn Rasmussen, har med en ny video sat fokus på det såkaldt ”rensede” spildevand, der via Tingsted Å udledes til Guldborgsund via et stort renseanlæg. Spildevandet når også et aflangt kajanlæg – hvor et par ungersvende tager sig et bad. Og som det bliver sagt i videoen: Efter dét bad trænger man vist til et bad…

“Det er kun takket være sandfanget, at det forurenede vand overhovedet kan ses – sådan et burde være udfor samtlige rensningsanlæg. Normalt ser man jo ikke slammet så tydeligt andre steder, hvor det er skjult, fordi det udledes via store rør til strømfyldte farvande”, forklarer Jørn Rasmussen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside om videoen.

Video-producenten fra Vordingborg er i øvrigt ikke uden humor. Bemærk, hvordan Jørn Rasmussen har ladet to flove hunde spille de sidste roller i filmen.

Du kan se videoen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top