Skal vores flæskesteg da importeres fra Ukraine?

Læserbrevsskribenten Hans Peter Toft forstår absolut ikke forslag om at nedlægge svineproduktionen i Danmark

Photo by Markus Winkler

Af Hans Peter Toft, lokalbestyrelsesmedlem i Sønderborg, Dansk Folkeparti, Konkel 19, Gråsten

Vi skal ikke have miljø-overbudspolitik, men en snusfornuftig miljøpolitik, som går ind for at gøre noget for miljøet dér, hvor det har en reel betydning for miljøet og klimaet.

Hvad nytter det at nedlægge cementproduktionen i Danmark, når vi herefter skal have cementen fra andre lande, hvor den bliver produceret under langt ringere miljørigtige former? Vi holder jo ikke op med at bruge cement, og klimaet er jo totalt ligeglad med, hvorfra CO2 bliver sendt i luften.

Så måske var det miljø-fornuftige her at give mulighed for at udvikle metoder, som gør det muligt at reducere og opbevare CO2’en.

Ingen forbedring for klimaet…

Der er en næsten lignende problematik med de partier, som ønsker at nedlægge svineproduktionen i Danmark.

Men danskerne bliver jo ved med at spise flæskesteg, så den skal måske importeres fra Ukraine, hvor den bliver produceret under langt ringere miljøkrav end i Danmark? Og derfor opnår klimaet ingen forbedring totalt set, snarere det modsatte.

Gevinst for hele kloden ønskes

Det er ikke snusfornuftigt med sådanne forslag og tiltag, som ikke giver en reel forbedring på CO2 og klimaet globalt set.

Vi skal regulere der, hvor det giver en gevinst for kloden. Blandt andet ved at forbedre isolering af vore huse og ved at få flere over på kollektiv trafik ved blandt andet gratis busser, som DF har foreslået. Det flytter ikke miljøproblemet rundt på kloden men gavner klimaet på både kort og lang sigt.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i dagbladet JydskeVestkysten. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside)..

Scroll to Top