Tænketank til regeringen: Invester i klimaet, ikke i mere økologi!

Hverken klima- eller biodiversitets-udfordringen overvindes med mere økologi, understreger Marie-Louise Boisen Lendal og Frederik Forsberg fra Frej

Peter Rosendal med korn i forgrunden

Økonomiske hensyn og mange danskeres kærlighed til Ø-mærket bør vige pladsen for de langt mere presserende udfordringer – nemlig klimaet og biodiversitet.

Sådan lyder det i et debatindlæg på Altinget fra Marie-Louise Boisen Lendal og Frederik Forsberg, henholdsvis medstifter/direktør og videnskabelig rådgiver i fødevare-tænketanken Frej.

”Mens alle ved, at vi står over for en global klimakrise, så er der ikke nær så mange, der har øje for, at vi samtidig står over for en ligeså alvorlig biodiversitetskrise, og hverken klima- eller biodiversitets-udfordringen overvindes med mere økologi”, lyder det i indlægget.

”Set i det lys vil det være forhastet og i direkte modstrid at øge udgifterne til den økologiske omlægning. I stedet bør pengene bruges på målrettede klima- og biodiversitetstiltag”, skriver Marie-Louise Boisen Lendal og Frederik Forsberg.

Du kan læse hele indlægget HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top