”Uacceptabelt at TV2 agerer talerør for aktivister!”

Svineproducenter kritiserer, at tv-station giver lovbrydere taletid i den bedste sendetid – og oven i købet tilkendegiver sympati for aktivisternes arbejde

Photo by Adrian Infernus

Torsdag aften den 26. september sendte TV2 den såkaldte dokumentar ”Bech og de ekstreme aktivister”, hvor journalisten Kristian Bech Jakobsen, tidligere politibetjent, følger et hold dyreaktivister.

En af aktivisterne, der medvirker i dokumentaren, mener at vide, at dyrene ”lider grusomt i alle farme”, og at han vidste dette, fordi han havde besøgt mange farme. Det forklarede han i programmet ”Go’ morgen Danmark” på TV2 samme morgen.

Hverken til hjælp for dyr eller landmænd

”Aktivisternes holdninger kender vi, så det kommer ikke som nogen overraskelse, selvom vi naturligvis aldrig kan billige sådanne udtalelser. Men frem for alt må vi tage afstand fra de ulovligheder, som aktivisterne udfører. De dyr, som de ønsker at hjælpe, udsætter de for både stress og smittefare ved at bryde ind på ejendommen. Og hertil kommer de personlige konsekvenser, det har for de landmænd og deres familier, som blot passer deres arbejde og bliver hængt ud for det for åbent tæppe”, siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, i en pressemeddelelse.

Næstformand Jeppe Bloch, Danske Svineproducenter, er forarget:

”Det, der i denne sag falder os mindst lige så meget for brystet, er, at TV2 agerer mikrofon for sådanne lovbrydere. Dels er det uetisk at give lovbrydere taletid for åben skræm, men at det endda er en public service-kanal, som giver lovbryderne taletid i den bedste sendetid, er ganske enkelt slet ikke i orden”, fastslår han, og suppleres af direktør Per Bardrum:

Journalisten er ikke objektiv

”Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om der her er tale om en uvildig dokumentarudsendelse, idet journalisten Kristian Bech Jakobsen, som i øvrigt er tidligere politibetjent, på ”Go’ morgen Danmark” tilkendegav, at han fatter sympati for aktivisternes arbejde. Så er det jo ikke længere en tv-kanals uvildige dækning af ulovlig aktivisme. Men der er i stedet tale om, at tv-kanalen tager parti i sagen, og det mener jeg, slet ikke er i orden”, udtaler direktøren.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “”Uacceptabelt at TV2 agerer talerør for aktivister!””

 1. Spørgsmål til Jeppe Bloch:
  Du er i ovenstående artikel citeret for følgende:

  ”Det, der i denne sag falder os mindst lige så meget for brystet, er, at TV2 agerer mikrofon for sådanne lovbrydere. Dels er det uetisk at give lovbrydere taletid for åben skræm,

  Jeg går selvsagt ud fra, at du kan dokumentere udsagnet om, at der optræder lovbrydere i programmet – eksempelvis via en domsudskrift fra en dansk ret.

  Som bekendt er man i Danmark først skyldig, når retten har talt – alt andet ville jo også være…..uetisk.

  Se frem til dit svar her i debatten.

 2. Egentligt interessant, at medlemmerne her på siden går langt (faktisk så langt at de trækker folk i retten) for at professorer og andre skal kunne dokumentere deres påstande. Når man så bliver mødt af et lignende krav om dokumentation, så bliver man helt helt stille. Gad vide hvorfor?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top