Urimelige regler for dyretransporter: Politisk handling kræves

Den nuværende måde, reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten, lyder det

grise1000px

Bæredygtigt Landbrugs formand, næstformand, direktør og faglige direktør var forleden til møde med Mogens Jensen – om bl.a. datohysteri, minivådområder og tal på udledninger, der adskiller sig fra de beregnede tal. Også andre landbrugsorganisationer har travlt med at stifte bekendtskab med den nye fødevareminister.

Ministeren har således netop holdt møde med Danske Svineproducenter samt Sammark – der repræsenterer de danske griseeksportører. Her drøftede man de nye skærpede regler for kontrol med dyretransporter.

God og konstruktiv dialog

”Vi fik en god og konstruktiv dialog om, hvordan de nye meget skærpede regler for kontrol med dyretransporter rammer branchen hårdt. Vi mener, at udfordringerne med de nye skærpede regler for kontrol kræver politisk involvering”, siger formand i Sammark, Lisbet Hommelhoff, og Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter.

Hensyn til både dyr og erhverv

De to forventer nu politisk handling:

”Ministeren ønsker som os, at dyrevelfærden er i top, og at reglerne samtidig understøtter vores branche og ikke det modsatte. Vi mener faktisk, at den nuværende måde, reglerne bliver håndteret på, skaber ringere dyrevelfærd og virker mod hensigten. Vi diskuterede derfor konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre situationen. Vi mener, at situationen kræver en politisk løsning. For hver dag vi venter på en afklaring, går det ud over dyrevelfærden på den ene side og et vigtigt landbrugserhverv på den anden side”, tilføjer de.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.