Kun ét parti er imod ny dyrlægelov

Nye Borgerlige vil ikke acceptere, at landmænd skal betale for at forny Fødevarestyrelsens medicinregister

Photo by Adrian Infernus

Der var lagt op til bred enighed, da Folketinget forleden skulle førstebehandle nye ændringer i dyrlægeloven. Formålet er især at modernisere Fødevarestyrelsens register VetStat, så det bedre kan løse sin opgave med at overvåge brugen af antibiotika til husdyr.

Men Folketingets nyeste parti vil ikke være med, viste det sig ifølge hjemmesiden www.indblik.net i folketingssalen. Årsagen er, at landbruget skal betale de tre mio. kr., som det vil koste at etablere et moderne VetStat. Det fortalte Nye Borgerliges fødevareordfører fra Folketingets talerstol:

”Vi mener ikke, at udgifterne i forbindelse med en modernisering af systemet skal pålægges landbruget. Landbruget er spændt hårdt for i forvejen, og det må være muligt at finde et beløb på tre mio. kr. i et samlet offentligt budget på 1.150 mia. kr. Hvis der skal lægges yderligere byrder på landbruget, skal de kompenseres på anden vis,” sagde Peter Seier Christensen.

Nye Borgerliges uenighed drejer sig kun om finansiering, ikke om at være imod et bedre register, præciserede ordføreren.

Du kan læse hele artiklen HER.

Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top