Nyt studie bekræfter: Økologi belaster klimaet

En total omlægning til økologi kunne øge udledningen af drivhusgasser med op til 56 %, konkluderer britiske forskere i aktuelt studie

landskab-rug-juli-16

Hvad vil der ske med emissioner af CO2 med mere, hvis landmændene i England og Wales går over til økologi?

Det studie er foretaget af britiske forskere, for nylig publiceret i Nature, og resultatet viser endnu engang, at det konventionelle landbrug arbejder på klimaets side – fremgår det af en artikel på hjemmesiden www.indblik.net. En total omlægning til økologi kunne således øge udledningen af drivhusgasser med op til 56 %.

Forskerne har godt nok konkluderet, at den direkte udledning af drivhusgasser vil falde med 20 % efter sådan et skifte til økologiske marker. Men samtidig vil selve fødevareproduktionen falde med 40 %. Sagt med andre ord er det konventionelle landbrug mere effektivt og producerer det samme antal fødevarer med mindre belastning.

Kritikere af rapporten siger, at disse negative konsekvenser af økologi kan imødegås, hvis blot briterne vænner sig af med at spise kød. Men dr. Adrian Williams fra Cranfield University gør gældende, at det ikke er kødspisning eller ej, som rapporten handler om. Rapporten handler om grænserne for økologisk produktion.

Du kan læse hele artiklen på Indblik HER. Og HER kan du læse forskernes rapport.

Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top