Økologi må ikke markedsføres på bekostning af det øvrige landbrug

Advokat anbefaler retslige skridt mod Økologisk Landsforening, hvis den fortsætter sin dagligvarekampagne

3-møde

Advokat Hans Sønderby Christensen anbefaler retsskridt mod Økologisk Landsforening, hvis den fortsætter sin dagligvarekampagne mod landbruget – ikke mindst med henvisning til, at dagligvarekæden Coop allerede er dømt for lignende overtrædelser af EU-regler i Sverige.

Sigtelser skal kunne bevises

Svenske Coop blev således tilbage i 2017 dømt for at markedsføre økologi på bekostning af landbruget. I den nuværende – danske – kampagne ”Ren Madglæde” hedder det blandt andet, at forbrugerne skal købe økologiske landbrugsprodukter for (som det hedder) at redde grundvandet.

”Sigtelser, der ikke kan bevises, kan være strafbare. Efter min vurdering er det retsstridigt at rette sigtelser mod landbruget om, at andre skal redde grundvandet fra dansk landbrugsproduktion. Der er – efter mine oplysninger – ikke videnskabeligt bevis for, at landbruget truer grundvandet. Hvis ikke man kan påvise en trussel, som grundvandet skal reddes fra, er der ikke grundlag for sigtelsen, der derfor kan mortificeres”, lyder det fra Hans Sønderby Christensen.

Se også BL’s reaktioner

Landbrugspressen beskæftiger sig også med sagen – du kan læse Landbrugsavisens version HER samt Maskinbladets artikel HER.

Bæredygtigt Landbrug var de første til at reagere mod Økologisk Landsforenings nye kampagne. Du kan se BL-bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensens reaktion HER samt BL-direktør Hans Aarestrups indvendinger HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top