Økologitilskud kunne have givet 400 kvadratkilometer fri natur

Der er ingen videnskabelig evidens for, at økologi er sundere – alligevel poster skiftende regeringer milliarder i nichen

1-møde

Siden år 2011 er der brugt mere end fem milliarder kr. af skatteborgernes penge på at få flere økologiske produkter frem til forbrugerne – selv om der ikke er videnskabelig evidens for, at økologi skulle være sundere.

Ifølge hjemmesiden www.indblik.net har Allan Holm Nielsen fra tænketanken Growz regnet sig frem til, at man kunne have fået 400 kvadratkilometer fri natur for dét beløb. Det svarer til et areal, der tilsammen dækker både Langeland og Samsø.

I øvrigt er der mellem 30 og 40 % lavere udbytte på økologiske landbrug end på de moderne af slagsen.

Du kan læse hele artiklen fra www.indblik.net via linket HER.

Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top