Pernille Vermund: Landbruget offer for ”klima-vrøvl”!

Nye Borgerliges partiformand forsøgte på weekendens landsmøde i Vejle at tale landbrugserhvervet op

vermund-1

Nye Borgerlige vil ikke bidrage til, at et mindretal på venstrefløjen kan bruge klimaet som løftestang for at indføre planøkonomi og socialistiske løsninger.

Og som partiets formand Pernille Vermund formulerede det i sin årsmøde-tale i Vejle i weekenden:

”Vi vil ikke acceptere, at danske familier, danske virksomheder og dansk landbrug skal betale prisen for politikernes klimapopulisme. Og ja, jeg nævnte specifikt dansk landbrug. For det er ganske tydeligt, at politikerne har udset sig én gruppe i samfundet, der særligt skal holde for, når de går i gang med deres vilde klimaridt frem mod 2030. Det er landbruget. Politikernes klimaridt bliver landmændenes mareridt. Det er ikke rimeligt. Og det er heller ikke fornuftigt”, lød det.

Mindre CO2-aftryk i Danmark

Nye Borgerlige er det eneste af Folketingets partier, der nægter at tilslutte sig målsætningen om dansk soloridt vedrørende en 70 procents reduktion af CO2-udledningen.

Pernille Vermund gjorde det i sin tale klart, at danske landmænd er blandt de mest effektive i verden – og at de fødevarer, der produceres i Danmark og spises andre steder i verden, produceres med et langt mindre CO2-aftryk per enhed, end de kan produceres til, hvor de spises.

”Politikerne skubber landbrugsproduktion ud til lande, der producerer fødevarer med højere CO2-aftryk, dårligere dyrevelfærd og større miljøbelastning. Det er skørt”, sagde hun.

Herefter annoncerede Pernille Vermund, at der faktisk er så meget, der er skørt i klimadebatten, at hun havde lyst til at introducere begrebet ”klima-vrøvl” – med henvisning til en anden kvindelig politiker, der var så modig at bruge betegnelsen klima-tosser.

Hvorfor skal økologi støttes?

”Det er f.eks. vrøvl, når venstrefløjen kalder det grønt at reducere CO2-udledningen, selv om mere CO2 gør planeten grønnere. Når politikerne over en bred kam foreslår at få mere urørt skov af hensyn til klimaet, så er det også noget vrøvl. Urørt skov udleder flere drivhusgasser end en kulturskov, der passes og plejes. Og det er noget vrøvleri, at venstrefløjen i klimadebatten taler om at give mere tilskud til økologi, når vi nu ved, at produktion af økologiske fødevarer udleder langt mere CO2 per produceret enhed og beslaglægger langt større arealer end moderne, konventionelt landbrug. Det er klima-vrøvl. Danmarks fremtid skal ikke baseres på vrøvl”, sagde partilederen – med store klapsalver til følge fra den mere end 500 mand store forsamling i DGI-huset i Vejle.

Pernille Vermund langede også ud efter venstrefløjens forslag om at beskatte generationsskifte hårdere:

”De, som har tjent pengene og som har skabt værdierne og fremskridtet – de mistænkeliggøres og omtales som onde mennesker”, mente hun.

BL-medlem nævnt i partiledertalen

Flere af Bæredygtigt Landbrugs medlemmer deltog i Nye Borgerliges årsmøde – bl.a. den sjællandske folketingskandidat Jørn Rasmussen samt den sønderjyske landmand Lars Bertram. Sidstnævnte blev oven i købet nævnt i Pernille Vermunds partiledertale, da hun i forbindelse med opremsningen af driftige erhvervsfolk i Danmark også var så venlig at nævne ”landmanden i Sønderborg”.

Pernille Vermund har tidligere blæst til kamp mod dansk regeltyranni – ikke mindst indenfor landbruget – og besøgte ved dén lejlighed et andet BL-medlem, Jens Iversen fra Christiansfeld. Det kan du læse mere om i linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top