Svineproducenter går i rette med dyrlæge

Den nye formand for dyrlægeforeningen har ifølge Danske Svineproducenter en nedladende attitude – og bør nøjes med at udtale sig om, hvad hun har forstand på

grisestald

Hanne Knude Palshof – nyvalgt formand for Den Danske Dyrlægeforening – er allerede kommet i uføre i dansk landbrug.

Det sker efter bemærkninger om, at der gøres for lidt for dyrevelfærden i de danske stalde, og at der i øvrigt skal flere dyrlæger til opgaven.

Hvorfor skal hun træde på svineproducenterne?

”Det er klart, at formanden for dyrlægeformanden ønsker flere dyrlæger på arbejde i staldene. Det vil altid være en forbandet pligt som formand for en fagforening, men det gør det ikke mere legitimt, at dyrlægeformanden gør det ved at træde på svineproducenterne”, siger formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, i en pressemeddelelse.

”Hanne Palshofs nedladenhed overfor os svineproducenter er ganske enkelt ikke i orden. Vi går hver dag ude i vores stalde og gør os umage med at passe vores dyr. Det ville Hanne vide, hvis hun kom i de danske stalde, men det gør en kæledyrsdyrlæge vist desværre ikke ret meget”, tilføjer han.

Ekspert i produktionssystemer?

Det falder også formanden for brystet, at dyrlægeformanden overfor Effektivt Landbrug pludselig gør sig til dommer over de produktionssystemer, vi bruger i dag ved at mene, at de ikke er gode nok.

”Bare fordi man tager en dyrlægeuddannelse, bliver man altså ikke ekspert i produktionssystemer. Det findes der eksperter i, men det er altså ikke dyrlægerne”, understreger Kim Heiselberg.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top