Svineproducenter til minister: Skal vi da reducere miljøvenlig dansk svineproduktion?

Fødevareminister Mogens Jensen har den ene dag rost danske svineproducenters rekordlave forbrug af antibiotika – og nu alligevel strammet skruen

gris-i-stald

”Vi har ikke flere håndtag tilbage!”

Så klart udtrykker formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg det, som en reaktion på fødevareministerens seneste udmelding om, at et flertal i Folketinget vil reducere svineproducenternes rekordlave forbrug af antibiotika yderligere.

”Derfor vil jeg gerne spørge ministeren, hvad det er, han ønsker. Ønsker han, at vi skal reducere den danske produktion af grise? Vel at mærke en produktion, som hører til blandt den mest klimavenlige og miljøvenlige i verden. Jeg kan ikke se, at vi har andre håndtag tilbage, hvis vi skal behandle vores grise ordentligt og beskytte dem mod smerte og lidelse – som dyreværnsloven blandt andet siger – for det skal vi naturligvis”, pointerer han i en pressemeddelelse.

”Biologisk giver den politiske målsætning i øvrigt ingen mening. Ingen svineproducenter medicinerer for sjov. Vi behandler syge dyr, som vores dyrlæge fortæller os, at vi skal og på baggrund af dyrlægens ordination”, tilføjer formanden.

Endelig bemærker Kim Heiselberg, at han er skuffet over, at fødevareminister Mogens Jensen den ene dag anerkender danske svineproducenters rekordlave forbrug af antibiotika, som han gjorde på svinekongressen i tirsdags, og at han så blot få dage senere strammer skruen yderligere.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Danske Svineproducenter HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top