Ubegrundet frygt for pesticidrester i drikkevandet

Dansk Planteværn efterlyser bredere screening – pesticider skal undersøges på linje med andre måske mere problematiske stoffer

Vand glas

Det danske drikkevand har en unik god kvalitet – selv om man desværre indimellem får et andet indtryk via mediedækningen.

Hvis det står til Tanja Andersen, direktør i Dansk Planteværn – der er brancheforening for producenter af plantebeskyttelsesmidler til både konventionel og økologisk planteavl – bør der være en bredere screening af stoffer i grundvandet.

”Et fortsat ensidigt fokus på pesticider efterlader befolkningen med en ubegrundet frygt for pesticidrester i drikkevandet. Målet må i vores optik være at få etableret viden om, hvilke problematiske stoffer der generelt findes i grundvandet, og i hvilke mængder de findes”, skriver hun i et indlæg på Altinget.

”Ud fra et samfundsøkonomisk hensyn, og for forbrugernes skyld, bør kvaliteten af drikkevandet fremover vurderes på objektive kriterier, hvor pesticider undersøges på linje med andre måske mere problematiske stoffer, som vi i øvrigt ved meget mindre om”, skriver hun også.

Du kan læse hele Tanja Andersens indlæg – der ligeledes er at finde på Dansk Planteværns egen hjemmeside – via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top