Landbrugsforkæmper præsenterer fremtidens fleksible gødningssystem

Flex Fertilizer System og Allan Holm Nielsen lancerer på fredag det blandeanlæg, der kan både miljø- og klimaoptimere dansk landbrug

fotoet

Han er kendt som noget af en forkæmper for dansk landbrug. Og dét er Allan Holm Nielsen såmænd ikke kun, når han skriver læserbreve og facebookindlæg, der ofte går i rette med påstande fra såkaldte miljøorganisationer.

Han er således også Product Manager i Odense-virksomheden Flex Fertilizer System ApS, der på fredag den 29. november lancerer den nyeste generation af virksomhedens blandeanlæg og her fortæller om de muligheder, teknologien giver for at miljø- og klimaoptimere dansk landbrug – hvilket kan spare store mængder næringsstoffer og klimagasser. Firmaet mener således at have nøglen til fremtidens plantegødskning.

Kritik af kvælstofmodeller

”Vi gør det kort fortalt lettere at leve op til kvælstofkvoter, fosforkvoter og klimamål”, siger Allan Holm Nielsen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside – og kommer med en oplagt stikpille rettet mod de i landbruget forhadte kvælstofmodeller:

”Udfordringen med modellerne er jo netop, at de ikke tager højde for, hvordan N tildeles – hvilket de jo bør, når bladgødning nu engang ikke medfører lattergas-risiko”, forklarer han.

Flex Fertilizer Systems ApS har brugt de seneste fem år på at færdigudvikle og tilpasse bladgøringssystemet, så en fuld produktpalette dækkende alle essentielle næringsstoffer for planter (og lidt til) kan tildeles hurtigt og effektivt via bladet på alle de største danske landbrugsafgrøder. På den måde undgår man, at gødningen kommer ned i jorden, hvor netop omdannelse til ammoniak, frit kvælstof eller lattergas gør, at man mister kvælstoffet og belaster klimaet.

Besparelse på omkring 30 % i Danmark

Tests med gødningssystemet har givet 50 % besparelser på kvælstof i Norge og Tyskland. På grund af de danske kvælstofkvoter er danske landmænd allerede mere kvælstof-effektive, hvorfor besparelsen herhjemme ventes at kunne lande på omkring de 30 %.

Selveste Odenses borgmester er med til lanceringen på fredag, der finder sted på Hvidkærvej 3, 5250 Odense SV, fra kl. 10 til 12. Alle er velkomne, hvis pladsen tillader det – tilmelding på info@flex-fertilizer.com.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top