Nu rabler det igen for Miljøministeriet

Bæredygtigt Landbrugs faglige rådgiver er rystet over ny ministermelding - og opfordrer til at inddrage hydrologer

Poul Vejby-Sørensen

Af Poul Vejby-Sørensen, cand.agro. og ekstern faglig rådgiver, Bæredygtigt Landbrug

I årtier har Miljøministeriet gennem rådgivning til kommunerne medvirket til mindre vedligeholdelse af vandløbene med henblik på at hæve vandstanden og skaffe mere oversvømmelse.

Når man så gør opmærksom på realiteterne og beviser det ved at citere ministeriets vejledninger, melder skiftende ministre hus forbi og henviser til, at det er kommunerne, der er ansvarlige vandløbsmyndigheder. Ja, en tidligere minister kaldte det ”absurd” at beskylde ministeriet for at være medskyldige i oversvømmelserne.

“Uenighed om effekten”

Nu er der så endnu et frisk bevis på, hvad der foregår. Jyllands-Posten kunne den 20. november meddele:

Efter at både kommuner og grundejere har efterlyst mere grødeskæring i Gudenåen, udtaler miljøminister Lea Wermelin følgende:

”Grødeskæring har jeg opfordret til, at vi parkerer indtil videre. Der er uenighed om effekten – derfor er det op til Miljøstyrelsen at komme med en faglig afgørelse”.

Her lægger ministeren det altså endnu en gang i hænderne på Miljøstyrelsen at skalte og valte med landet, hvorefter de nægter sig skyldige i ødelæggelserne i by og på land.

Eksperter ønskes

Tiden er inde til at hente hjælp fra rigtige hydrologer – gerne fra Holland, hvor de har forstand på sådanne ting.

Danske konsulentfirmaer, der er aflønnet af ministeriet, kan åbenbart ikke se problemerne i, at store dele af landet står under vand, når bare de har deres på det tørre.

Læs mere HER.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev på www.maskinbladet.dk, dén version kan du læse HER).

Scroll to Top