Offentlig vækst kan gå udover væksten i bl.a. landbruget

Derfor er Dansk Arbejdsgiverforening bekymret over de tal, der fremgår af forslaget til ny finanslov

penge1000x400

Den nye regering har tilsyneladende større ambitioner om offentligt forbrug end den tidligere regering – og det bekymrer Dansk Arbejdsgiverforening.

Ifølge hjemmesiden www.indblik.net opererede den tidligere VLAK-regering med en offentlig forbrugsvækst på 0,4 %, mens Socialdemokraterne nu taler om henholdsvis 1,3 % samt 1,1 % i de kommende år. Det fremgår af forslaget til ny finanslov.

Det kan ifølge DA blive et problem for de private virksomheder – herunder landbruget – fordi flere offentligt ansatte vil svække virksomhedernes vækstmuligheder. Især når finansloven ikke indeholder elementer, der øger arbejdsudbuddet på andre måder. Dermed kan væksten i den private beskæftigelse falde tilsvarende.

Du kan læse hele artiklen fra Indblik via linket HER.

Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top