Selv små fejl kan koste hele støttebeløbet til minivådområder

Regelfortolkninger kvæler de gode intentioner, lyder det – og nu er miljøministeren derfor inviteret til Kolding

penge1000x400

Miljøminister Lea Wermelin (S) er inviteret ud og se et nyanlagt minivådområde i Lejrskov ved Kolding – og det er der ifølge Maskinbladet en god grund til:

Mange tør således ikke etablere minivådområder af frygt for, at selv små fejl kan koste dem hele støttebeløbet til projektet. Det skaber frustrationer ikke blot hos landmændene men også i kommunerne, der ønsker effektive kvælstof- og fosfor-filtre i landskaberne. Bag invitationen står både landbrugsorganisationer i Kolding Kommune samt Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Kommune.

“Jeg håber, ministeren vil tage imod invitationen og komme ud i den virkelighed, hvor landmænd slås med helt groteske regler i bestræbelserne for at bedre vandmiljøet. Virkeligheden er, at for eksempel ganske få centimeters afvigelser i et mini-vådområdes vanddybde afgør, om landmanden får flere hundrede tusinde kroner i støtte til etablering af minivådområde, eller om han selv hænger på hele regningen. I praksis er det nærmest umuligt med store gravemaskiner at holde sig indenfor de meget snævre tolerancer for vanddybder”, siger formanden for Kolding Herreds Landbrugsforening, Hans Damgaard, til Maskinbladet.

Kolding Kommune har givet godkendelse til etablering af 15 minivådområder i år og sidste år – men mange af projekterne bliver ikke til noget, idet ansøgerne frygter, at det færdige projekt ikke vil kunne godkendes af Landbrugsstyrelsen.

Du kan læse hele artiklen i Maskinbladet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top