Økologiske æg indeholder to til tre gange mere dioxin end bur- eller skrabeæg, mens tallet er 8-12 gange højere, når vi taler om PBC-indholdet. Giftstofferne er både kræftfremkaldende og hormonforstyrrende, fremgår det af en artikel på www.indblik.net.
Direktøren for tænketanken Growz, hortonom og ph.d. Allan Holm Nielsen, undrer sig over, at forbrugerne ikke bliver gjort opmærksom på, at der er væsentlig flere giftrester i økologiske æg – selvom mængden er under grænseværdien.
”Det er jo interessant at konstatere, at når økologiske produkter indeholder flere giftrester end konventionelle varer, så er de ikke farlige for forbrugerne, så længe giftmængden er under grænseværdierne. Men når det gælder pesticider, som man bruger i konventionelt landbrug, så er overholdelse af grænseværdierne ikke et gyldigt bevis på, at fødevarerne er sikre,” siger Allan Holm Nielsen.
Fødevarestyrelsen understreger, at dioxin i små mængder i fødevarer er uundgåeligt, og at der ikke er et generelt sundhedsmæssigt problem ved at spise æg fra udegående høns – uanset om de er økologiske eller konventionelle.
Du kan læse hele artiklen fra Indblik via linket HER.
Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk