Tillykke til Socialdemokratiet – I er den mest landbrugsfjendske regering nogensinde

Hvad ved regeringen egentlig om landbrug – spørger et af Liberal Alliances folketingsmedlemmer

Henrik

Af Henrik Dahl, medlem af Folketinget for Liberal Alliance, J. Lauritzens Plads 3, Ribe

Tillad mig at komme med en lykønskning til regeringen for at være den mest landbrugsfjendske af slagsen nogensinde.

Og der skal alligevel lidt til, at man kan pryde sig med denne titel. Baggrunden for indstillingen til denne tvivlsomme ære er, at de røde partier nærmest som en tyv om natten har lavet en aftale om nye kvælstofkrav til landbruget, som tredobler de krav, som landbruget underlægges. Det viser med al tydelighed, at den nuværende regering er fuldkommen ude af trit med, hvordan virkeligheden ser ud på de danske landbrug.

I realiteten betyder de nye krav, at landmændene til næste år skal etablere langt flere efterafgrøder på de danske marker – noget, som landmændene ellers hidtil frivilligt har samarbejdet om at levere, men med regeringens nye krav, der mere eller mindre er listet ind ad bagdøren, opstår der en række udfordringer med pladsen til efterafgrøderne med dyre og arbejdstunge konsekvenser som resultat.

I Liberal Alliance efterlyser vi fleksibilitet og faglighed i lovgivningen, og at der føres politik, som udvikles ude på markerne fremfor bag skriveborde i hovedstaden.

“Hvad ved bønder om agurkesalat?” siger et gammelt ordsprog. I dette tilfælde virker det dog mere relevant at spørge sig selv om, hvad vores nuværende regering egentlig ved om landbrug?

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i dagbladet JydskeVestkysten. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Tillykke til Socialdemokratiet – I er den mest landbrugsfjendske regering nogensinde”

  1. Albert Møller-Rasmussen

    Der er 175 landmænd i Folketinget. Men der vel kun 2-3 stykker der reelt arbejder med og ved noget om landbrug!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top