Det handler om dit barns havregryn

Ved at bakke op om landbruget støtter man også børnenes sundhed, forklarer Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem

20180301baeredygtigt-personale022

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup ved Kolding

Proteinindholdet i korn og gryn er vigtigt for dit barns sundhed. Det er det protein, regeringen er ved at tage fra dit barn med sin nye landbrugslinje.

Det lyder bagvendt – men er det ikke. Årsagen til at det ikke kommer frem, er de mange tekniske detaljer og modstridende interesser.

Landbruget kunne tidligere – dvs. før Landbrugspakken – ikke eksportere korn på verdensmarkedet. Dansk korn var uønsket, fordi kvaliteten og proteinindholdet var for dårlig. Kvaliteten var selvfølgelig også for dårlig i dit barns havregryn og mel – men det kom ikke frem.

Med Landbrugspakken fik landmanden igen lov til at gøde sit korn, så proteinindholdet steg – til glæde for alle børns sundhed. For gødning er byggestenen til protein.

Nu arbejder regeringen igen med flere tekniske virkemidler for at fratage landmanden muligheden for at dyrke kvalitetskorn. Ministrene siger, det er for miljøets skyld. Men der er ikke kommet mere gødning ud til miljøet, efter at landmanden igen fik lov til at gøde. Det viser målinger. Regeringen tror mere på sine skrivebordsmodeller – og vil stække landbruget. Det kæmper et samlet landbrug imod med næb og klør.

Støt landbruget – det drejer sig ganske enkelt om dit barns sunde mad.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse Maskinbladets version HER).

Scroll to Top