Det handler om dit barns havregryn

Ved at bakke op om landbruget støtter man også børnenes sundhed, forklarer Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem

20180301baeredygtigt-personale022

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup ved Kolding

Proteinindholdet i korn og gryn er vigtigt for dit barns sundhed. Det er det protein, regeringen er ved at tage fra dit barn med sin nye landbrugslinje.

Det lyder bagvendt – men er det ikke. Årsagen til at det ikke kommer frem, er de mange tekniske detaljer og modstridende interesser.

Landbruget kunne tidligere – dvs. før Landbrugspakken – ikke eksportere korn på verdensmarkedet. Dansk korn var uønsket, fordi kvaliteten og proteinindholdet var for dårlig. Kvaliteten var selvfølgelig også for dårlig i dit barns havregryn og mel – men det kom ikke frem.

Med Landbrugspakken fik landmanden igen lov til at gøde sit korn, så proteinindholdet steg – til glæde for alle børns sundhed. For gødning er byggestenen til protein.

Nu arbejder regeringen igen med flere tekniske virkemidler for at fratage landmanden muligheden for at dyrke kvalitetskorn. Ministrene siger, det er for miljøets skyld. Men der er ikke kommet mere gødning ud til miljøet, efter at landmanden igen fik lov til at gøde. Det viser målinger. Regeringen tror mere på sine skrivebordsmodeller – og vil stække landbruget. Det kæmper et samlet landbrug imod med næb og klør.

Støt landbruget – det drejer sig ganske enkelt om dit barns sunde mad.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse Maskinbladets version HER).

3 kommentarer til “Det handler om dit barns havregryn”

 1. Carsten Dyhr-Nielsen

  Hvordan er det lige præcist at det påvirker havregryns indhold af protein, at der udtages dårlig jord fra produktion?

 2. Der er noget galt

  Det lyder usandsynligt at hr Peter Rosendal ikke for flere år siden har hørt og læst at den absurde påstand om manglende protein i dansk korn er meget grundigt dementeret af af mange og førende eksperter indenfor branchen korn, kornhandel og korneksport.
  Det er trist at netop et bestyrelsesmedlem i BL basere sig på følelser og ikke er videnbaseret.

  En anden forhåbentlig lige så usandsynlig mulighed er at samme hr Peter Rosendal bevidst eller bevidstløst deltager i et komplot der også kolporterer usandheder om konventionelt landbrug.
  Det kan kun ende galt hvis BL med et bestyrelsesmedlem i front går målrettet efter at misinformere offentligheden.
  Mon ikke bestyrelsen ved næste samling vil anstrenge sig for at i det mindste tekster med et bestyrelsesmedlem som underskriver bliver grundigere faktatjekket i fremtiden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top