Eksperter frikender – igen – glyphosat

Hvis Roundup bliver brugt korrekt, har det ingen skadesvirkninger, hedder det i artikel på Jordbrugsakademikernes hjemmeside

nina_cedergreen

Eksperter indenfor sundhed, miljø og biodiversitet frikender i en nyligt publiceret artikel Roundup og dets aktivstof glyphosat for skadesvirkninger, hvis det bliver anvendt korrekt.

Igen, fristes man til at sige. For stoffet er blevet frikendt et utal af gange for at være såvel kræftfremkaldende som hormonforstyrrende. Men – vil mange landmænd, der bruger verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel, nok bemærke – gode ting kan vel heller ikke gentages for tit…

Det er www.jaaktuelt.dk – Jordbrugsakademikernes hjemmeside – der i artiklen sætter fokus på glyphosat. Her udtaler folk, som rent faktisk har forstand på emnet, sig om ukrudtsmidlet. Bl.a. professor i økotoksikologi ved Københavns Universitet, Nina Cedergreen, som understreger, at et eventuelt forbud mod glyphosat ikke vil have nogen som helst effekt på danskernes sundhed. Og det gælder både hvad angår forbud mod privat brug eller anvendelse i landbruget.

”Glyphosat er et af de bedst undersøgte og mindst giftige stoffer, jeg kender til, og den almene borger udsættes for det i meget små mængder. Risikoen for skade er derfor meget lav. Vi omgiver os derimod i dagligdagen med langt større mængder af en lang række andre stoffer, som har en meget større giftighed. Risikoen for skade via kemikalier skal derfor findes andre steder end via glyphosat”, siger Nina Cedergreen i artiklen.

Også biolog og seniorforsker Rasmus Ejrnæs samt GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) er citeret i artiklen – som du kan læse via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top