Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

Spis dansk, hvis du vil undgå mange pesticidrester i din mad, opfordrer Fødevarestyrelsen

æble-til-hjemmeside

Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om pesticidrester i fødevarer for 2018 – og den viser igen, at der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i udenlandsk. De danske æbler, agurker og tomater indeholder meget sjældent pesticidrester over de tilladte grænseværdier, viser rapporten, der er lavet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet.

Ud af 99 prøver af dansk frugt blev der, ligesom i 2017, ikke fundet én eneste overskridelse af grænseværdien. For danske grøntsager fandt styrelsen to overskridelser i 210 prøver.

I 2018 blev der til gengæld fundet pesticidoverskridelser i 1,4 % af de udenlandske frugter og i 3,6 % af grøntsagerne. Flest overskridelser af grænseværdierne var der i frugt og grønt fra lande uden for EU.

Som forbruger kan man – lyder det fra Fødevarestyrelsen – nedsætte sit pesticidindtag med cirka en tredjedel, hvis man køber danskproducerede afgrøder. Og det gælder vel at mærke også konventionelle produkter.

Du kan læse mere om rapporten i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top