Gylle-Kjeld kritiseres hårdt efter tilsvining af dansk landbrug i udenlandsk medie

Journalist Kjeld Hansen har ifølge stifteren af foreningen Verdens Bedste Fødevarer begået et stykke tvivlsomt journalistik i The Guardian

Photo by Adrian Infernus

”Danish bacon: What happens when you push pigs to the limit?”, hedder overskriften i en artikel i den britiske avis The Guardian.

Bag denne kampagne rettet direkte mod dansk kødproduktion står ingen ringere end journalist Kjeld Hansen – også kaldet Gylle-Kjeld.

Artiklen får nu hårde med på vejen af Felix Stark, som er stifter af og talsmand i foreningen Verdens Bedste Fødevarer. Felix Stark mener, at artiklens journalistik dumper – bl.a. med henvisning til udokumenterede udsagn samt valget af kilder.

Og ikke nok med at artiklen byder på ”et tvivlsomt stykke journalistik” – journalistikken fra Kjeld Hansen er ligefrem finansieret af mindst én investor i plantebaseret kød, fremgår det af Felix Starks skriv.

”Jeg anerkender, at man kan have gode argumenter for et skifte til plantebaseret kost. Men derfra og til at finansiere et anerkendt medie for at bedrive kritisk journalistik om kødproduktion er der et stykke vej. Og var jeg redaktør eller ejer af The Guardian, ville jeg også være varsom med at stille mine spalter til rådighed for betalt journalistik af den slags, som Kjeld Hansen bedriver”, skriver Felix Stark.

Du kan læse hele kommentaren på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside via linket HER. Og HER kan du læse Kjeld Hansens mildest talt knap så prangende ”reklame” for dansk landbrug…

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top