Nye krav til landmanden er volapyk og gavner slet ikke miljøet

Hvis noget ikke kan forklares, så kan det heller ikke forsvares - så de nye efterafgrødekrav er det rene makværk, skriver landmand Bo Ritterbusch

ritterbusch-1

Af Bo Ritterbusch, landmand, Korupvej 10, 9560 Hadsund

Vi bønder forsøger at ernære os selv og en masse andre ved at drive moderne landbrug.

Vi har ikke en højere akademisk uddannelse, der gør os i stand til at forstå det håbløse bureaukrati og det volapyk-sprog, der i denne tid vælter ud af ministeriernes styrelser.

Når mere end det hele skal være efterafgrøder…

Så meget forstår vi dog af de nylige ekstra krav til efterafgrøder – der har til hensigt at opsuge næringsstoffer fra de øvrige afgrøder på et givent område – at der for nogle landmænds vedkommende åbenbart skal være efterafgrøder på mere end 100 % af en bedrifts areal. Altså på mere end det hele…

Hvis noget ikke kan forklares, så kan det heller ikke forsvares, siges det. De politikere, som har vedtaget dette makværk, ville aldrig selv kunne udføre det i praksis.

Lyt til Bæredygtigt Landbrugs forslag

Næ, så prøv at lytte til Bæredygtigt Landbrug, der foreslår, at vi etablerer efterafgrøder eller vintersæd, så vi får 100 % grønne marker hen over efteråret.

Altså: Man sår vintersæd i de marker, der er egnet til det – og man sår efterafgrøder i de marker, hvor man ønsker forårs-afgrøder. Så enkelt kan det gøres. Effekten på vandmiljøet vil med garanti være bedre.

Vi beder blot om at blive behandlet fagligt og juridisk korrekt. Uden nyttesløse tiltag, der skader miljøet mere, end det gavner. Og helst på en måde, så alle kan forstå det.

Følg gerne ”Oprør fra landet” på facebook!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i flere medier landet over, du kan eksempelvis læse udgaven i Randers Amtsavis’ netavis HER samt Maskinbladets version HER).

Scroll to Top