Planteavlskonsulenter er vrede over hovsa-lovgivning

Landbrugsrådgivning Syd fortæller i åbent brev om massiv frustration og stressende arbejdsforhold – ikke mindst efter kravet om nye efterafgrøder

lup1000

Politikere, arbejdstilsyn samt landbrugsstyrelse kritiseres nu for ikke at tage hensyn til de menneskelige omkostninger, det giver på planteavlskontorerne, når konsulenterne år efter år udsættes for hovsa-lovgivning, uigennemskuelige regler samt både fejlbehæftet og forsinkende administration. Seneste eksempel er de voldsomt skærpede – eller i hvert fald fremrykkede – krav til efterafgrøder.

Reguleringen er ifølge et åbent brev til Landbrugsavisen fra Landbrugsrådgivning Syd så uforudsigelig, at den gang på gang trækker gulvtæppet væk under landmændene og de konsulenter, der skal sørge for at implementere reglerne på en måde, der er til at håndtere for deres kunder: Landmændene.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har talt om at nedlægge arbejdet. Men det vil jo gå ud over kunderne”, siger Rikke Kyhn, ledende planteavlskonsulent i Landbrugsrådgivning Syd.

Du kan læse hele artiklen i Landbrugsavisen HER samt fødevareminister Mogens Jensens svar på kritikken HER. Bæredygtigt Landbrugs reaktioner på de nye efterafgrødekrav kan du blive klogere på via de mange links i bunden af artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top