Andre vil tage bøndernes jord

Bæredygtigt Landbrugs formands formulering om ”skatteyderbetalt indoktrinering” på Naturmødet i Hirtshals er meget rammende, mener landmand Ulf Nielsen

høst 19 - 25.08.19 hvede

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Betragtninger affødt af Jørgen Bing og Flemming Fugledes meningsudvekslinger om Naturmødet (Nordjyske den 22.1. og 26.1.).

Som professionel naturplejer i mange år føler jeg mig meget privilegeret.

Jeg lever i, af og med naturen ved naturpleje af store naturarealer med småheste nu, men tidligere også med anguskvæg.

Kampen om vores jord

På den baggrund har jeg med stor interesse deltaget i Naturmødet på åbningsdagen i det store debattelt i flere år, men det er slut.

Jeg gider ikke høre mere på det, som Flemming Fuglede kalder ”skatteyderbetalt indoktrinering”, et udtryk, som er meget rammende. I det store debattelt tror jeg, at der er maksimalt 10 bønder. Resten er for en stor dels vedkommende skatteyderbetalte deltagere fra universiteter, ministerier, styrelser m.v.

Debatten går mest på at tiltage sig magten over vi bønders jord, dog indpakket i mange fine ord.

Kampen om jorden virker næsten som erobringshære, der kommer fra fire sider.

Hvis de fik magt, som de har agt, vil vi bønder blive forvist til at leve i reservater som indianerne i USA.

“Landbrug i Danmark er en stor misforståelse”

Helt tilbage i 1973 blev jeg under studier i København belært af en dygtig jurist fra Boligministeriet om, at landbrug i Danmark var en stor misforståelse.

Vi skulle i stedet udlægge alle arealer til natur og leve af turister, jagt og lystfiskeri. Fødevarerne kunne vi købe billigere i andre lande.

Dengang mente jeg, at manden var et enkeltstående eksempel med den mening.

Nu er jeg overbevist om, at jeg tog fejl, når jeg hører andre befolkningsgruppers ønske om at sætte dagsordenen angående vores natur og jord.

Det vil fylde for meget at henvise til alle de forskellige aktører og organisationer, som prøver på at overtage magten over vores jord og natur, men jeg besvarer gerne spørgsmål for tvivlerne om min påstand.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i avisen Nordjyske. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top