Bæredygtigt Landbrug: Danske landmænd bruger ikke mere glyphosat end højest nødvendigt

Faglig direktør Jørgen Evald Jensen afviser, at Roundup udgør noget problem og kritiserer derfor udmelding fra Landbrug & Fødevarer

jørgen-evald-jensen-halv-figur-grøn-baggrund-1000-px

Dansk landbrug bør vise omverdenen en faldende kurve i forbruget af Roundup og glyphosat i et forsøg på at undgå et totalt forbud – lyder det i Effektivt Landbrug fra Landbrug & Fødevarers planteformand Torben Hansen.

Dén melding falder ikke i god jord hos Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen:

”Det skriger til himlen, at en landbrugsorganisation skal melde sådan ud. Der er ingen faglig fornuft bag udtalelsen – for hvilken dansk landmand bruger mere glyphosat end højest nødvendigt?”, spørger Jørgen Evald Jensen.

”For det første er vi danskere i forvejen verdensberømte for at have et utroligt lavt forbrug af pesticider. Som Dansk Planteværn plejer at sige, bruger vi så meget som nødvendigt og så lidt som muligt. Og hvad er det for et problem, man vil løse? At insinuere, at verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel skulle udgøre et problem for mennesker, dyr, miljø eller natur, er decideret tåbeligt”, siger den faglige direktør.

Du kan læse mere om L&F’s udmelding i Effektivt Landbrug via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top