Har landbruget ”lobbyister” og naturen ”forkæmpere”?

Hjemmesiden Indblik.net går igen i kødet på mediernes behandling af blandt andet landbrugs- og fiskeristoffet

foto-aktion-4

”Det seneste år har landbrugets lobby i flere tilfælde stået sammen om fælles udspil med naturens forkæmpere”.

Sådan lød det forleden fra journalisten i et indslag på den regionale tv-station TV Midtvest – der fortalte, at fiskerne gerne vil være venner med Danmarks Naturfredningsforening. Formuleringen kritiseres af Indblik.net, der i sin tilbagevendende mediekommentar har bemærkningen som et af flere eksempler på et (stadig) skævt Mediedanmark:

”Jo, vi forstår. Landbruget har lobbyister – men naturfredning har forkæmpere. Det er ord, der sender forskellige signaler. Sådan kan en journalist subtilt viderebringe sin egen holdning til, hvem af de to personer, seerne bør stole mest på. Nogle gange er journalisten ikke engang bevidst om det selv, men det gør det ikke spor bedre”, skriver journalisten Morten Okkels – som i øvrigt er tidligere journalistpraktikant hos Bæredygtigt Landbrug.

Du kan læse hele kommentaren HER.

Hjemmesiden Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top