Læs historien om det mest udskældte – men samtidig mest skånsomme og effektive – ukrudtsmiddel

Weekendavisen sætter fokus på glyphosat og Roundup – og konkluderer, at et forbud ikke giver nogen mening…

fotoet

Hvorfor vil så mange politikere og miljøorganisationer egentlig have forbudt Roundup og dets aktivstof glyphosat – når ukrudtsmidlet er både det mest effektive og det mest skånsomme, verden nogensinde har set?

Dét spørgsmål forsøger Weekendavisen at besvare med en stor artikel kaldet ”Glyphosatan”. Her hedder det bl.a. om de mange protester:

”På sidelinjen står en række måbende miljøeksperter og toksikologer, for glyphosat er et af de mildeste og mest effektive bekæmpelsesmidler, vi har. Ingen mennesker, dyr, insekter, fugle eller fisk er truet af glyphosat. Vores miljøplan er endda afhængig af stoffet. Det kan mindske kvælstof- og kuldioxidudledningen, og det kan sikre biodiversiteten. Glyphosats egenskaber er så sjældne, at det ofte omtales som et hundredårspesticid. Så hvordan blev det så forhadt?”

Du kan selv læse artiklen i Weekendavisen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top