Ansvarligt forbrug af pesticider i Danmark

Ny EU-opgørelse viser ifølge Miljøstyrelsen, at nye planteværnsløsninger vil bidrage til en fremtidig positiv udvikling

fotoet

Så lidt som muligt. Så meget som nødvendigt.

Sådan lyder det motto fra Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for danske pesticid-importører og -producenter – som de danske landmænd har taget til sig. Og det ser ud, som om landmændene også lever op til mottoet i det daglige arbejde.

En ny EU-opgørelse af pesticidforbruget i Danmark i perioden 2011 til 2017 viser ifølge Miljøstyrelsen, at danske landmænds brug af pesticider er ansvarligt – og at nye planteværnsløsninger vil bidrage til en fremtidig positiv udvikling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Planteværn – hvor direktør Tanja Andersen erklærer sig tilfreds med, at EU’s nye harmoniserede risiko-indikatorer bekræfter, hvad vi allerede ved fra det danske pesticidbelastningsindeks:

”Danske landmænd har et meget ansvarligt forhold til at benytte pesticider i markerne. Det er opgørelsen af de harmoniserede risiko-indikatorer endnu et eksempel på”, siger hun – og gentager mottoet:

”Der benyttes så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt”.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Dansk Planteværn HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top