Bonnesen: Polsk landbrugskommissær burde fyres!

Venstre-ordfører bryder sig ikke om udtalelser vedrørende dansk svineproduktion og har nu stillet spørgsmål til fødevareministeren

eu-flag

”Han burde fyres – men det ved jeg godt ikke er muligt!”

Sådan lyder det bramfrit fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, efter at den polske EU-landbrugskommissær Janusz Wojciechowski forleden udtalte, at intensiv svineproduktion ikke er bæredygtig og skal begrænses. Polakken henviste oven i købet direkte til Danmark.

”Det er en fuldstændig uacceptabel udtalelse fra EU’s landbrugskommissær”, siger Erling Bonnesen.

”Den danske fødevareminister bør tage stærkt til genmæle overfor kommissæren og bede ham trække udtalelserne tilbage. Danske fødevarer er blandt de fødevarer, der produceres med de laveste miljø- og klimaaftryk, herunder den intensive danske svineproduktion”, understreger Venstre-manden.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) bliver derfor nu bedt om at forholde sig til landbrugskommissærens kontroversielle udtalelser og om at tage stilling til, hvorvidt ministeren er enig i polakkens udsagn. Mogens Jensen bliver af Erling Bonnesen også opfordret til at redegøre for sin generelle holdning til dansk svineproduktion – og den samfundsmæssige betydning af denne.

Mogens Jensen har – efter Erling Bonnesens udmelding om minister-spørgsmålene – taget afstand til den polske kommissærs udtalelser om dansk landbrug. Det sker i Landbrugsavisens omtale HER – hvor det bl.a. fremgår, at ministeren inden længe vil tage sig en “god snak” med polakken.

Du kan i øvrigt møde Erling Bonnesen, når Bæredygtigt Landbrug holder generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens onsdag den 26. februar – du kan tilmelde dig generalforsamlingen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top