Civilingeniør: Landmænd er Danmarks CO2-helte

Anker Jacobsen gør opmærksom på de plusser, som dansk landbrug også bidrager med til klimaregnskabet

landskab-hvede-juli-16-2

Mange fokuserer ensidigt på reduktioner, når talen falder på landbrug og CO2. Men der er faktisk også perspektiv i at se på den positive del af klimaregnskabet, når det gælder danske landmænds gøren og laden.

Det understreger Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør i virksomheden Ammongas A/S.

Han gør i et indlæg i Effektivt Landbrug opmærksom på de overraskende store mængder CO2, som et landbrug kan fjerne fra jordens overflade. En hvedemark, hvorfra der produceres (fjernes) 10 tons hvede pr. hektar, fjerner samtidig 15 tons CO2 – og meget mere, hvis der er tale om roer og kløvergræs.

”Et brug på 200 hektar fjerner således årligt brutto 3.000 tons CO2, hvorfra selvfølgelig fragår traktor og kunstgødning m.v., men det er i den forbindelse småting”, skriver Anker Jacobsen – som også pointerer nødvendigheden af biogas.

Du kan læse hele civilingeniørens indlæg HER, og HER kan du læse Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensens læserbrev fra forleden, hvor der ligeledes fokuseres på landbrugets positive klimabidrag.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top