Landmænd bør ikke vente i årevis på støttekroner

Konservativ politiker foreslår hurtigere sagsbehandling i Landbrugsstyrelsen – der bør lade sig inspirere af erfaringer fra sundhedssystemet…

penge1000x400

Mange landmænd må vente i årevis på millioner af kroner, som de for længst har fået tilsagn om. Også medlemmer af Bæredygtigt Landbrug har døjet med lang sagsbehandlingstid i Landbrugsstyrelsen.

Det skal imidlertid være slut nu – hvis det står til det konservative folketingsmedlem Per Larsen. Han er fortørnet over ventetiden og foreslår derfor ifølge Landbrugsavisen at gøre sagsbehandlingen hurtigere ved at lade sig inspirere af erstatningssager i forbindelse med fejloperationer: Her er det nemlig sådan, at erstatningen er forrentet fra den dato, hvor ansøgningen bliver indgivet.

”Dermed sørger myndighederne for at få håndteret sagen så hurtigt som muligt, fordi de ikke er interesseret i at have ekstra omkostninger. Det ville have en klar effekt”, lyder det fra Per Larsen.

I en række støttesager har landmænd ventet i adskillige år på at få udbetalt støttekroner til eksempelvis stalde, der for længst er bygget. Landbrugsavisen har et eksempel på en landmand, som er økonomisk presset, fordi 2,7 mio. kr. lader vente på sig.

Du kan læse hele artiklen i Landbrugsavisen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top