Efter skidt behandling af Bæredygtigt Landbrug: DF’er afviser støtte til naturmøde

Det nordjyske regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen anklager Naturmødet i Hirtshals for manglende mangfoldighed

12-hirtshals

Årets såkaldte natur-folkemøde i Hirtshals er – ligesom så mange andre arrangementer – blevet aflyst som følge af coronavirussen. Men selv hvis mødet var blevet til noget, burde regionsrådet i Region Nordjylland have afvist at støtte den årligt tilbagevendende begivenhed økonomisk, lyder det fra den regionale DF-politiker Erik Høgh-Sørensen.

”Det var et enigt forretningsudvalg i Region Nordjylland, som afviste at give 250.000 kr. til Naturmødet. Mødet er alligevel aflyst. Men jeg sagde på forretningsudvalgsmødet forleden, at jeg heller ikke vil stemme ja alligevel på grund af den dårlige behandling af Bæredygtigt Landbrug – og at dén principielle indstilling indtil videre også gælder fremtidige naturmøder”, fortæller Erik Høgh-Sørensen.

Hvor er lodsejerne i debatten om jorden?

Dermed hentyder DF-politikeren til, at Bæredygtigt Landbrug i år fik afvist en debat på Naturmødet arrangeret i samarbejde med Hjørring Vand, fordi debatten øjensynligt ikke passede ind i agendaen. Dét kan du læse mere om HER.

”Én ting er, at Naturmødets arrangører nu i flere år har betalt entertaineren Anders Lund Madsen over 100.000 kr. hvert år, selvom Madsen ikke arbejder ret hårdt. Nu er Madsen så gået lidt ned i løn, og på Naturmødet 2019 gjorde han det i øvrigt godt som moderator. Så fred med ham. Men i 2020 har Naturmødets arrangører igen ikke formået at sikre meningsmæssig mangfoldighed i form af input fra Bæredygtigt Landbrug. Det nytter ikke, at paneler drøfter indgreb i ejendomsretten, hvis ikke dem med ejendomsretten kan komme til orde. Her er Bæredygtigt Landbrug den eneste organisation, der reelt repræsenterer landbrug og planteavl”, forklarer Erik Høgh-Sørensen.

Hippiefest uden modspil

DF-politikeren mener, at traditionelle landbrugspartier som Venstre og Konservative er blevet dårligere til at pleje bøndernes interesse i samme grad som Dansk Folkeparti:

”For at give skatteyderpenge fra Region Nordjylland finder jeg det nødvendigt, at Naturmødet skal sikre samme mangfoldighed i meningsdannelsen. Det nytter ikke at tale om biodiversitet, hvilket ligger mig meget på sinde, hvis der ikke også er meningsdiversitet. Jeg ser det som en indrømmelse til DF, at regionens støttebeløb er faldet fra ca. 820.000 kr. i tidligere år til nu et forslag om 250.000 kr. Jeg er faktisk en stor fan af selve ideen om Naturmødet. Det er i den grad nødvendigt at sætte fokus på naturen. Men hvis Naturmødet skal have skatteyderpenge, mener jeg, at mødet ikke må blive en grøn NGO-hippiefest uden modspil og uden meningernes ærlige brydning”, siger Erik Høgh-Sørensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top