BL følger både det juridiske, faglige og politiske spor

Det er bestemt ingen hemmelighed, at Bæredygtigt Landbrug stævnede staten for vandområdeplanerne allerede lillejuleaften 2016, skriver BL's formand i et svar til Jørn Rasmussen

Flemming 3

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Det er et særsyn at få kritik for at være tidligt ude – men det virker, som om vores gode, dygtige og altid flittige medlem Jørn Rasmussen er ude i netop dét ærinde i Effektivt Landbrug.

I læserbrevet ”Var behandlingen af mit forslag blot et høflighedsritual?” nævner Jørn Rasmussen, at Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse på generalforsamlingen i 2017 fik mandat til på faglig vis at bekæmpe urimelige kvælstofreduktioner – men at han nu erfarer, at vi allerede i december 2016 havde sagsøgt staten for selvsamme. Havde bestyrelsen allerede inden generalforsamlingen valgt det juridiske spor, spørger Jørn Rasmussen nu.

At vi stævnede staten i den store vandplanssag allerede lillejuleaften 2016, er nu en dårligt bevaret hemmelighed – dét kommunikerede vi ret kraftigt på i dagene omkring stævningen og har fortsat med det lige siden, fordi sagen er så vigtig, ikke bare for Bæredygtigt Landbrug men for erhvervets overlevelse.

Ingen har som Bæredygtigt Landbrug bekæmpet den vanvittige kvælstofregulering, der finder sted her til lands. Men vi vælger ikke kun et enten juridisk, fagligt eller politisk spor. Det ene udelukker ikke det andet. Og så meget kan jeg love Jørn Rasmussen: Kampen fortsætter – på alle fronter og i højeste gear.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i avisen Effektivt Landbrug – hvor Jørn Rasmussens oprindelige læserbrev ligeledes blev bragt. Du kan, hvis du abonnerer på avisen, læse dén version af Flemming Fugledes indlæg HER samt det indlæg fra Jørn Rasmussen, som BL-formanden reagerer på, via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top