Fagligheden som målestok

Landbruget skal stå på faglighedens grund og råbe op om den. Ellers mister erhvervet sin troværdighed - skriver et af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer

Peter Bohsen

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Det er ikke op til landbruget at indgå kompromisser eller at tælle til 90. Det er heller ikke landbrugets opgave at skælde ud på beslutningstagerne – eller at gå i samarbejde med organisationer, der vil det bæredygtige, vidensoptimerede landbrug til livs.

Det er landbrugets opgave at klæde både politikere og organisationer på med troværdig, faglig information, så de har et retvisende grundlag at træffe beslutninger på. Det er erhvervets opgave at skaffe faglig baggrund, så et godt landbrug kan blive endnu bedre. Vi skal ikke forudsige, om et godt middel bliver forbudt – så bliver det som oftest til en selvopfyldende profeti. Vi skal kæmpe på faglighedens grund, også for upopulære forhold og ikke efter politiske kastevinde. Ellers bliver vi utroværdige og populistiske.

Det er op ad bakke – det erkender jeg – men det er den eneste vej til bedre rammevilkår for landbrugserhvervet.

Derfor var det så befriende at læse Lars Bo Heltzens indlæg i Effektivt Landbrug forleden – og desto mere beskæmmende at læse næstformand Kristensen fra Landboforeningen Midtjyllands svar i samme avis fredag.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Effektivt Landbrug – dén version kan du, hvis du abonnerer på avisen, læse via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top