Der skal være plads til både konventionelt og økologisk landbrug i Danmark, er stort set samtlige landmænd garanteret enige om – for forbrugerne efterspørger begge dele.
Men der er godt nok forskel i udbyttet for de to produktionsformer.
Hvis hele vores hvede- og vårbygproduktion herhjemme skulle være økologisk, måtte vi således inddrage et ekstra dyrkningsareal større end Sjælland. Det konkluderer tænketanken for de grønne erhverv, Growz, der har set på udviklingen i udbytte i perioden fra 2008 til 2019.
Ifølge en artikel på www.indblik.net skal man bruge tre hektar til på økologisk vis at dyrke den mængde vårbyg, som to hektar konventionel dyrkning kræver – mens arealforbruget er det dobbelte, hvad angår hvede.
Du kan læse mere i artiklen HER.
Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk