Uhørt at fremme økologi på bekostning af konventionelt landbrug

Positive effekter ved økologi kan ikke dokumenteres, og alligevel vil regeringen bruge store beløb på at støtte denne niche af landbruget

Klaus Åge, økologisk planteavler

Bæredygtigt Landbrug arbejder for bedre rammevilkår for alle danske landmænd – både økologer samt såkaldt konventionelle bønder. Men det falder BL for brystet, når man fra politisk hold med gigantiske beløb betalt af skatteyderne vil tilgodese den ene niche fremfor den anden.

”For os er det fuldstændig uforståeligt, at regeringen og det politiske flertal vil bruge meget store beløb på at støtte økologi, hvis positive effekter ikke kan dokumenteres. Det er da fint, at forbrugerne vil købe økologiske produkter, som måske har en god fortælling, og det er helt fint, at mange landmænd vælger at producere de dyrere økologiske produkter. Men at staten vil fremme økologi på bekostning af det konventionelle landbrug, uden at kræve nogen som helst dokumentation for de økologiske produkters positive egenskaber, er helt uhørt”, fortæller Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup til hjemmesiden www.indblik.net.

Hjemmesiden – der har gravet i emnet, bl.a. via aktindsigter – skriver, at det vil kræve fire milliarder kr. for at nå regeringens mål om at fordoble øko-arealet i Danmark. Ifølge aktindsigterne foreslår embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet, at ”økologer betales for de samfundsgoder, de udbyder” – uden at det på nogen måde konkretiseres, hvad disse samfundsgoder inkluderer.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har ikke ønsket at kommentere oplysningerne på www.indblik.net – eller at dokumentere, at økologiske fødevarer skulle være renere eller sundere end konventionelt producerede madvarer.

Du kan læse hele artiklen HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top