Biodiversitet, ja tak – slåningsbrak, nej tak!

Igen har skrivebords-bureaukratiet bag Christiansborgs tykke mure slået til, lyder det fra folketingskandidat

MØDE blomsterstribe på Ryegaard Gods

Af Tobias Jørgensen (V), folketingskandidat og byrådsmedlem, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup

Kære landmand.

Jeg ved godt, at du faktisk ønsker at gøre noget godt for de økosystemer og den biodiversitet, der er og opstår på dine agre. Derfor ærgrer det mig – måske også dig og i hvert fald flere af dine kolleger – at jeres brakmarker ikke kan få lov til at stå urørt i brakperioden.

Igen har skrivebords-bureaukratiet bag Christiansborgs tykke mure slået til! Inden den 25. september skal du slå dine brakmarker ned (forudsat de er udlagt til sommerslåning). Høet må ikke bjærges men skal blive liggende og rådne, det betyder, at der bliver brændt unødig diesel af, unødig fordi en brakmark ikke bør slås, men ligge urørt hen, altså… brak.

En dygtig landmand som dig kender godt til vigtigheden af at have de rigtige insekter for bestøvning, du ved godt, hvilke bladgødninger og plantemedicin du kan bruge, for bedst mulig hensyn til miljøet og biodiversiteten. Du er faktisk i mine øjne en ekspert på området.

Så da jeg selv repræsenterer det politiske lag, vil jeg gerne beklage på bureaukratiets vegne. Vi vil desværre ikke lade eksperterne tale og råde, vi vil have, at en planteavlskonsulent bekymrer sig mere om datotyranni end om optimal dyrkning og braklægning af dine arealer, og det er bare træls! Undskyld.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis se udgaven på Kolding Netavis via linket HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top