Spildevands-gate fortsætter

Afsløringerne bliver ved hos TV2 Lorry – der nu beretter, at der også i Roskilde lukkes langt mere menneskelort ud i vandmiljøet end tilladt

spildevand

Hvis nogen tror, at spildevands-afsløringerne er et overstået kapitel, kan de godt tro om igen.

Takket være ildsjæle i Bæredygtigt Landbrug lykkedes det tidligere på året at få pressens opmærksomhed omkring kommunernes gentagne spildevands-forureninger. Landsdækkende medier og ikke mindst den regionale tv-station TV2 Lorry fortalte ivrigt om udfordringerne i især hovedstadsområdet – og det gik dermed op for både politikere, meningsdannere og menigmand, at vandmiljø-problemer langt fra skyldes dansk landbrugsdrift.

Nu fortsætter afsløringerne:

TV2 Lorry fortæller, at det lokale forsyningsselskab syv steder i og omkring Roskilde Fjord har overskredet sin tilladelse for, hvor meget urenset spildevand man må udlede. Et enkelt sted har man overskredet grænsen for spildevandsudledning med mere end 20 millioner liter – der altså bl.a. indeholder menneskeafføring.

Selv en vis Stiig Markager tager problemet omkring spildevands-udledningerne alvorligt og taler nu om andet end landbrug. Om de mange tusind tons fosfor på fjordbunden i Roskilde siger professoren:

”Det er det, der holder fjorden i en dårlig tilstand. Og den kommer vi ikke af med i de nærmeste år. Det tager 50-100 år. Men jo mindre vi udleder hvert år, jo hurtigere bliver den pulje udtyndet. Og det er det, der er afgørende for, at vi kan overlevere en bedre fjord til vores børn og vores børnebørn”.

Du kan læse mere på TV2 Lorrys hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top