Vi må ikke glemme minkavlerne

Det er åbenbart lettere for regeringen at tage stilling til hænder på låret og kys på kinden internt i partiet end at håndtere alvorlige problemer blandt de mennesker, som forsøger at bidrage til samfundsøkonomien

minkgaard-high-res

Af Knud Nielsen, byråds-, regionsråds- og folketingskandidat for Nye Borgerlige, Nørreåvej 11, Sunds

End ikke menneskelig lidelse kan få regeringen til at vågne op, tage ansvar og gøre noget for vores minkavlere.

De seneste par uger har dagsordenen kun været et spørgsmål om sexisme og heraf følgende personsager. Men virkeligheden presser sig på for vores minkavlere, deres familier og ansatte lider såvel økonomisk som psykisk under regeringens utilstrækkelige og forkerte sagsbehandling af området.

Vi skal ikke slå raske mink ihjel. De skal selvfølgelig bruges og indbringe såvel økonomi som arbejde til minkavlerne og deres ansatte for ikke at tale om hele følgeindustrien i minkavlen. Men regeringen har låst sig fast på at slå dyrene ihjel og betale. Men det med betalingen er heller ikke retfærdigt.

Sølle erstatning

Syge besætninger får en sølle erstatning på blot 20 % for driftstabet.

Regeringens begrundelse er, at sådan har vi altid gjort, og den lille kompensation skal virke præventivt, så minkavlerne vil gøre alt for ikke at få sygdommen ind blandt dyrene. Man skal være tonedøv og farveblind, hvis man tror, at minkavlernes årelange, ja generationslange, avlsarbejde ønskes byttet med en erstatning på kun 20 %. Det eneste, regeringen opnår, er at mistænkeliggøre minkavlerne som branche. Lige så tudetosset er det at slå mink ihjel, som har haft coronavirus. De kan ikke smitte og er ingen trussel for hverken mennesker eller øvrige mink.

Det er åbenbart lettere for regeringen at tage stilling til hænder på låret og kys på kinden internt i partiet end at håndtere alvorlige problemer blandt de mennesker, der forsøger at bidrage til samfundsøkonomien.

Har man til hensigt at slå branchen ihjel?

Man kunne få den kætterske tanke, at den manglende økonomiske støtte bunder i et ønske fra venstrefløjen om helt at slå minkavlerbranchen ihjel ud fra et hensyn til deres egne vælgere. Men sådan hænger det naturligvis ikke sammen, vel?

Minkavlerne er fortvivlede, og det er i sidste øjeblik, hvis regeringen skal vågne op og hjælpe med fuld kompensation til alle berørte minkfarme.

Vi skal holde op med at slå raske og helbredte mink ihjel.

Så Christiansborg, tag ansvar og hjælp, når der er et behov hos befolkningen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. Herning Folkeblad, dén udgave kan du læse via linket HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top