Læs alt om lørdagens demonstrationer

Flere tusind mennesker og adskillige hundrede traktorer indtager både København og Aarhus lørdag eftermiddag - se mere på hjemmesideadressen nævnt nederst i denne artikel

traktorer-fra-rute-13

Hvis københavnere eller århusianere skulle være i tvivl om danskernes – og især de erhvervsdrivendes – utilfredshed med det nuværende demokratiske underskud i kongeriget, så burde tvivlen være fejet af bordet efter lørdag den 21. november.

Her arrangeres der nemlig demonstrationer i landets to største byer.

Særligt erhvervslivet er rystet

En særlov vedtaget af et dengang enigt folketing gav ultimativ magt til regeringen – men satte samtidig demokratiet og folkestyret på midlertidig pause.

Nu kræver folket medbestemmelsen tilbage.

Deriblandt landmænd og andre erhvervsfolk – som alle er rystede over, hvordan regeringen uden lovhjemmel og fagligt belæg trak tæppet væk under en hel branche, nemlig minkerhvervet. Derfor er der også rigtig mange landmænd med dertilhørende traktorer tilmeldt lørdagens demonstrationer.

En halv snes talere hvert sted

I København-udgaven af lørdagens demonstration – den finder sted på Langelinie – taler Rasmus Jarlov (K), Pernille Vermund (NB), Pia Kjærsgaard (DF), Sophie Løhde (V), Lars-Christian Brask (LA), Frank Andersen (nu forhenværende minkavler), Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær, Claes Theilgaard fra ”Fridays for Freedom” samt fiskerne Thomas Christiansen og Mathias Stark.

I Aarhus – hvor demonstrationens scene er stillet op i Rådhusparken – taler Inger Støjberg (V), Alex Vanopslagh (LA), Morten Thiessen (K), Lars Boje Mathiesen (NB), Lise Bech (DF), debattør Knud Jeppesen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Ann Louise Worsøe Jørgensen, fisker Verner Møller og nu forhenværende minkavler Jan Ulrich.

BL bakker helhjertet op

At Bæredygtigt Landbrug bakker fuldt og helt op om demonstrationerne, kan du forvisse dig om HER og HER.

Lørdagens demonstrationer finder sted fra kl. 12 til 14 – men med ankomst i god tid op til middag, da der ikke nødvendigvis parkeres op og ned ad scenerne. Det er meget vigtigt, at man inden deltagelse bliver klogere på ikke mindst de praktiske detaljer i forbindelse med demonstrationerne på hjemmesiden www.folkelighed.dk.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top