Overblik: Myndigheder kendte allerede i forsommeren til manglende lovhjemmel

Venstre har nu taget initiativ til uvildig undersøgelse af den ulovlige aflivnings-instruks, mens Konservative opfordrer til at stoppe aflivning af alle ikke smittede mink

blok-og-kuglepen-bl

Det går hurtigt med mink-nyhederne, og siden seneste update tidligt onsdag morgen er der på få timer sket flere vigtige ting.

Allerede den 11. juni stod det klart for Fødevarestyrelsen, at der ikke var ”et sikkert retligt grundlag”, hvis man skulle aflive mink i Danmark. Dét fremgår af en aktindsigt afsløret i dagbladet Politiken – du kan læse historien HER.

At fødevareminister Mogens Jensen er kommet yderligere i problemer, fordi styrelsen godt vidste, at mink-instruksen var ulovlig, kan Landbrugsavisen desuden berette – dén artikel er tilgængelig HER.

På Venstres foranledning sætter Folketingets præsidium nu gang i en uvildig undersøgelse af den ulovlige aflivnings-instruks, læs mere om det HER. Samtidig opfordrer Det Konservative Folkeparti til at stoppe aflivningen af alle ikke smittede mink – bliv klogere på det via linket HER.

Endelig har det vakt røre, at en lastbil tabte døde mink på en strækning på 25 kilometer i det vestjyske – læs Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top