Svineavler: Mishandling af mink er en hån mod godt landmandskab

Masseaflivningen foregår amatøragtigt og i hastværk, skriver fynsk landmand - som selv føler sig forfulgt af myndighederne for petitesser

Photo by Adrian Infernus

Af Jan Lorentzen, svineavler og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Rødsbækvej 15, 5370 Mesinge

Det er svært ikke at blive rystet over de billeder og videoer af mildest talt mislykkede minkaflivninger, der i disse dage oversvømmer de sociale medier.

Mange af minkene dør slet ikke i processen men ligger efterfølgende og gisper efter vejret i overfyldte containere, mens de langsomt klemmes ihjel – og nogle mink er endda blevet brændt levende!

Denne uanstændige statsstøttede masse-dyremishandling skyldes tydeligvis både amatørisme og uigennemtænkt hastværk og sætter jo vi andres ”forbrydelser” noget i relief:

I 21 år har jeg leveret op til 7.000 slagtesvin årligt til Danish Crown. Én gang – altså som i én eneste gang i alle disse år – har jeg fået en anmærkning, nemlig da én gris forleden havde ét halebid. Minsandten om ikke chaufføren nu skal forsvare dén episode i byretten!

Men regeringens udsendte aflivningshold har jo blot begået menneskelige ”fejl”, lyder det. Tænk, hvis vi danske landmænd – som er internationalt berømmet for vores dyrevelfærd og som alligevel har været forfulgt af de nationale myndigheder i årevis – kunne nøjes med samme undskyldning, næste gang staten jagter os for petitesser.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, bl.a. Ekstra Bladet samt et hav af lokale og regionale aviser samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Fyens Stiftstidendes netversion HER samt Maskinbladets udgave HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.