”Oprør fra landet” sætter grundlovs-rundtur på hold

Kampen for en undersøgelseskommission fortsætter, understreges det – men man er nødt til at udvise ansvarlighed, når store dele af samfundet lukkes ned

Demonstration på Langelinje 2

København og Helsingør blev besøgt i den forgangne weekend, og det var meningen at fortsætte turen rundt til andre danske byer hver eneste lørdag til og med hele år 2021.

”Oprør fra landet” – der også har flere profiler fra Bæredygtigt Landbrug i styregruppen – har imidlertid besluttet at holde en pause med den igangværende grundlovs-hyldende rundtur.

”Den delvise nedlukning af landet rammer en stor del af befolkningen og en række brancher hårdt. Det er alvor, når vi alle bliver bedt om at udvise ansvarlighed. Grundloven sikrer, at vi har ret til at demonstrere. Men grundloven er også skrevet i håbet om, at borgerne i et folkestyre er ansvarlige. Vi sætter derfor vores rundtur til 55 byer på pause med omgående virkning”, skriver foreningen på Facebook.

Selv om man stadig mener, at regeringen har opført sig uansvarligt i bl.a. minksagen, betyder det ikke, at man ikke også selv skal være ansvarlig:

”Vi er lige så rasende over regeringens mulige grundlovsbrud i dag, som vi var i går – og som vi vil være i morgen. Vores krav er fortsat, at der omgående nedsættes en undersøgelseskommission, der kan komme helt til bunds i, hvad der er foregået. Vi kræver det samarbejdende folkestyre tilbage – og vi helmer ikke et sekund i den kamp… Så snart landet kører igen, kører vi også videre landet rundt i 55 byer gennem hele 2021”, lyder det.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top