Se BL-direktørs video om landbrugets klimapåvirkning

Hans Aarestrup har fulgt op på foreningens onlinemøde om klima med et lille pædagogisk slideshow

Klaus Åge, økologisk planteavler

”Landbruget har skam klimaudfordringer, især indenfor metan og lattergas. Men de problemer skal løses med forskning, for vi kan ikke vælge fødevarerne fra. Vi er i førertrøjen herhjemme, så det giver ingen mening i klimaets navn at ville lukke ned for landbruget i Danmark!”

Sådan lyder det bl.a. fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup i en lille ny video.

Dén har han produceret med udgangspunkt i civilingeniør Anker Jacobsens læserbrev i Effektivt Landbrug forleden og som opfølgning på BL’s onlinemøde om netop klimaproblematikken for et par uger siden – et møde, der gav deltagerne svar på en masse spørgsmål, men som også åbnede op for nye af slagsen.

I det kommenterede slideshow fortæller Hans Aarestrup om balance og ubalance i relation til CO2-udledning og CO2-binding – og ikke mindst om, hvordan biomasse bruges til andet end at fodre dyr og mennesker men så sandelig også til eksempelvis energisektoren, hvor den dermed er med til at fortrænge fossile brændstoffer. Videoen giver et godt indblik i, hvordan man er nødt til at regne og tænke CO2-regnskab, hvis det hele skal give mening.

Du kan se hele videoen – der varer godt og vel syv minutter – via linket HER.

Hvis du vil gense online-temamødet om klima fra forleden, er der et link i artiklen HER.

Du kan læse det omtalte læserbrev fra Anker Jacobsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top