Svineproducenter vil aflive myter om dansk svineproduktion

Ny podcast skal gøre danskerne klogere på, hvordan der eksempelvis er mindre miljø- og klimabelastning samt øget dyrevelfærd i erhvervet

gris-i-halm

”Klog på gris”.

Sådan lyder navnet på en ny podcast, der har set dagens lys i dag, tirsdag den 29. december. Den lanceres af Danske Svineproducenter og er tænkt som målrettet folkeoplysning om danske svineproducenter og den typiske danske gris’ liv.

For få danskere kender virkeligheden

”Det gør vi for at modvirke myter om dansk svineproduktion”, forklarer Per Bardrum, som er direktør i Danske Svineproducenter.

Han fortæller, at producenter af grise og svinekød har investeret rigtig mange penge i forsknings- og udviklingsaktiviteter for øget bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed og fødevaresikkerhed. De seneste årtier er der også sket store forbedringer på bedrifterne, hvor danske svineproducenter kan bryste sig af øget dyrevelfærd og mindre miljø- og klimabelastning, men desværre er det Per Bardrums og Danske Svineproducenters opfattelse, at for få danskere er klar over de mange landvindinger indenfor svineproduktionen.

Grund til stolthed

”Danske svineproducenter er stolte af, at for eksempel udledningen af kvælstof er mere end  halveret pr. gris siden 1985, at enzymet fytase i foderet har nedbragt fosforudledningen, at energiforbruget er faldende, at grisene er sundere og går i stier, der tilgodeser dyrevelfærd, at antibiotikaforbruget er tæt overvåget og faldende, og at salmonellaniveauet i kødet er ekstremt lavt”, lyder det fra Per Bardrum.

Podcasten ”Klog på Gris” udkommer første gang i dag, den 29. december 2020, og herefter i seks efterfølgende afsnit hver tirsdag til og med tirsdag den 9. februar 2021.

”Jeg opfordrer alle svineproducenter og alle venner af erhvervet til at fortælle om podcasten i deres omgangskreds”, siger direktøren.

Sådan finder du podcasten

Per Bardrum forklarer, at man finder ”Klog på gris”, hvor man normalt lytter til podcast, eller på Danske Svineproducenters hjemmeside www.danskesvineproducenter.dk/podcast/.

”Klog på gris” er produceret af Søren Laursen, Patos Film, og Jeannette Refstrup, StrupStrup® for Landsforeningen af Danske Svineproducenter og er finansieret af Svineafgiftsfonden.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top