BL’s kommunikationschef fylder 50 år

Christian Ingemann Nielsen er nok mest kendt som spindoktoren, der med tilbagevirkende kraft blev renset for beskyldninger om ulovlig valgkampshjælp

ingemann-nyt-foto

Christian Ingemann Nielsen, kommunikationschef i Bæredygtigt Landbrug, Gl. Landevej 25, 7000 Fredericia, fylder 50 år på onsdag den 3. februar.

Christian Ingemann er opvokset i Bellinge på Fyn og uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. I en lang årrække var han journalist, redaktør og lederskribent hos Jyske Medier A/S, ligesom han har været freelancejournalist.

Renset efter 18 måneders politiefterforskning

Mest kendt i den brede offentlighed er han dog utvivlsomt som spindoktor for Carl Holst (V) – først som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, siden som særlig rådgiver i Forsvarsministeriet.

Sidstnævnte ansættelse sluttede hurtigt og brat i efteråret 2015, da såvel ministeren som rådgiveren under stor mediebevågenhed måtte gå af efter beskyldninger om ulovlig valgkampshjælp fra Ingemann til Holst under ansættelsen i Syddanmark. En anklage, som dog senere blev afvist af Rigsadvokaten ovenpå en 18 måneder lang politiefterforskning.

Alsidige ansvarsområder

50 års fødselaren har siden foråret 2016 været kommunikationschef for Bæredygtigt Landbrug, hvor han sammen med et par andre journalister agerer presserådgiver for direktører, bestyrelse og menige landmænd inden medieoptræden, tager sig af de sociale medier samt skriver pressemeddelelser og hjemmesidetekster plus hjælper med læserbreve.

Christian Ingemann – der trives fortrinligt på både de bonede gulve og iført gummistøvler i stalden og på marken – fungerer også som foreningens lobbyist i forhold til relevante presserådgivere og politiske rådgivere i ministerier, på Christiansborg samt i Bruxelles/Strasbourg, og han har således været sparringspartner for flere blå partier omkring landbrugs- og klimapolitik.

Gennem årene har Christian Ingemann desuden været flittigt benyttet som ordstyrer, konferencier og oplægsholder på eksempelvis erhvervskonferencer og til politiske debatter.

Også landbrugs-gøremål i de tidligere job

Allerede som lokalredaktør og erhvervsredaktør beskæftigede han sig en del med landbrugsstof, og det samme gjorde sig gældende som freelancer, hvor han flere gange har hjulpet Messe C Fredericia med et hav af pressemeddelelser om de enkelte udstillere op til de årlige NutriFair-messer.

Fokus på landbruget var der også i tiden med Carl Holst – for hvem Christian Ingemann bl.a. hjalp med den tale, hvor den daværende regionsrådsformand sammen med partiformand Lars Løkke Rasmussen i Agerskovhallen i foråret 2015 annoncerede den kommende landbrugspakke.

Passioneret fodboldfan

Christian Ingemann er ligesom Bæredygtigt Landbrug bosat i Fredericia. Han er på 23. år gift med frisør Jeannette Nielsen, med hvem han har sønnerne Peter og Jakob på henholdsvis 21 og 18 år.

I fritiden er den inkarnerede OB-fan særdeles fodboldinteresseret og brugte inden coronatiden ofte ferier på at rejse Europa tyndt for at se kampe i bl.a. Italien og England samt EM- og VM-slutrunder med landsholdet. Han er også tidligere mangeårig ungdomstræner i den lokale fodboldklub Erritsø GIF.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top