Landmand: Bak nu op om Bæredygtigt Landbrug!

Poul Uhrenholt Jensen opfordrer sine landmandskolleger til at støtte den forening, der bredt set arbejder for bedre rammevilkår i dansk landbrug

landskab-hvede-juli-16-1

Af Poul Uhrenholt Jensen, Østre Kyvlingvej 10, 6880 Tarm

Det er dejligt at se danske landmænds passion og engagement i forhold til at skabe bedre rammevilkår for erhvervet. Men hvor er det dog trist at se, når ihærdigheden resulterer i så mange foreninger, der på konkurrerende vis vil tage kampen op.

Bak nu op om den forening, der ikke er dannet som enkeltsags-forkæmper men bredt set arbejder til gavn for alle danske landmænd – og som utallige gange har bevist sit værd med konkrete positive resultater:

Bæredygtigt Landbrug!

Mange succeser

Siden 2010 har Bæredygtigt Landbrug både for den enkelte landmand og for erhvervet som helhed taget de opgør, som ingen andre tager.

Kampen tages i medierne – der for manges vedkommende igen tager landbruget alvorligt, og hvor de såkaldt ”grønne” organisationer dermed endelig har fået noget tiltrængt modspil.

Kampen tages indenfor juraen – hvor vi gang på gang får rettens ord for, at ufaglige indgreb også ofte er ulovlige. Tænk bare på randzonerne og på al den lovgivning, der er blevet trukket tilbage af myndighederne med trusler om retssager hængende over hovedet.

Kampen tages overfor politikerne – der tilbage i 2016 langt om længe gav os mere gødning med Landbrugspakken. Et initiativ der var historisk og i hvert fald aldrig var blevet en realitet uden Bæredygtigt Landbrugs vedvarende pres og input. Intet har som Landbrugspakken givet det moderne landbrug et fantastisk og nødvendigt løft. De røde partier gør nu alt for at tilbagerulle tiltaget, og det er derfor vigtigere end nogensinde at kæmpe for at beholde gødningen.

Og hvad med de menige landmænd og lodsejere, som ofte – takket være BL – vinder tvister med kommuner og styrelser, og som dermed får renset vandløb op eller i øvrigt får lov til at dyrke deres jorde igen?

Sidst men ikke mindst: Vi danske landmænd ranker på ny ryggen – takket være BL.

BL fortjener et kampskrift

Kald bare dette skriv et kampskrift for Bæredygtigt Landbrug – for et kampskrift, det er netop, hvad foreningen fortjener!

Alligevel ser vi Agerskovgruppen føre sig frem i landbrugspressen, ikke bare som supplement til men nu åbenlyst også på bekostning af Bæredygtigt Landbrug. Hvad bilder Jens Peter Aggesen sig ind – har han mon fået storhedsvanvid?!

Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse med et i øvrigt fint formål har også set dagens lys. Her opfører ”udbrydere” fra BL sig dog mere værdigt, idet man kæmper enkeltsags-kampen uden at sparke bagud.

Nu lever vi jo i et land, hvor der opstår en forening på hvert et gadehjørne, lige så snart nogen får en ny mission her i tilværelsen. Fred være med det. Men helt ærligt, kære landmænd: Stop nu jer selv! Tag jer nu sammen! Ingen i landbruget har gavn af al den opsplitning. Bak dog op om dén forening, der i godt og vel 10 år har taget skraldet, og som – selv om der stadig er meget at kæmpe for – har gjort det med stor succes.

Axelborg er bestemt ikke svaret

Og nej, alternativet er bestemt ikke at bakke op om den ældste af landbrugets foreninger, Landbrug & Fødevarer, der på misforstået vis forsøger at være talerør for alt fra primærlandmanden til store mammut-virksomheder.

Vi landmænd kan hurtigt blive enige om, at mastodonten fra Axelborg har siddet på hænderne i adskillige årtier, og at end ikke valget af en efter sigende ung og nytænkende fyr til ny formand forleden har ændret noget som helst.

Søren Søndergaard nægtede som bekendt at bakke op om de folkelige protester ved de store traktor-demonstrationer i København og Aarhus i november – med henvisning til, at nu skulle han nemlig snart til et vigtigt møde med Mette Frederiksen. Kan nogen forklare mig, hvad han fik ud af at stå ved siden af hende og smile, mens hun græd krokodilletårer på en minkfarm, hun havde dødsdømt på ulovlig vis? Han kan da i hvert fald ikke prale af at have skaffet de nu tidligere minkavlere hurtig erstatning…

Og hver gang L&F bliver lovet guld og grønne skove efter forlovelser med Danmarks Naturfredningsforening, bliver jakkesættene fra Axelborg taget bagi efterfølgende. Senest med DN’s kampagne om de ih-så-farlige pesticider, der jo intet som helst betyder for vores sundhed.

Vigtig kamp

Enhver her til lands har ret til at danne sin egen forening eller loge – og partier er der sandelig også ved at være rigeligt af. Men bak nu først og fremmest op om Bæredygtigt Landbrug!

Jeg er bange for, at vi tager kraften ud af det samlede landbrug, hvis folk bliver ved med at stifte nye foreninger med henvisning til, at nu har de altså fået en ny sag at gå op i – eller med henvisning til, at den altid seriøst arbejdende forening Bæredygtigt Landbrug naturligvis ikke altid på få sekunder hopper med på den første, bedste og dyreste retssag.

Det er nemlig så vigtigt, at Bæredygtigt Landbrug fortsætter sin ukuelige kamp for danske landmænd – der jo ellers risikerer at ødelægge det hele for sig selv.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i landbrugspressen, læs eksempelvis Maskinbladets netversion via linket HER. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har ligeledes ønsket teksten gengivet på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.